home   <<<   overzicht bekende artiesten   <<<  

Ali B boeken

   >>>   vraag een offerte aan!
Ali B
Prijs: vanaf  € 9.750,00  incl. reiskosten, excl. BUMA en 9% BTW
Duur optreden: 1 x 30 minuten
Bezetting: 1 persoon
Geluid en licht: Inclusief geluid tot 600 gasten
Bijzonderheden: O.a. bekend van de hits "wat zou je doen", "baas", "rampeneren", "groupie love" en "eeyeeyo", en als coach bij The Voice
Bekijk een videofragment van Ali B

Omschrijving Ali B

Ali Bouali, beter bekend als Ali B, is een echte jongen van de straat. In zijn eigen buurt in Amsterdam-Oost en De Pijp vermaakt hij zijn vele vrienden met verhalen en grappen. Wanneer hij kennis maakt met de hiphop van de Osdorp Posse voegt hij ook rappen toe aan zijn skills en hij blijkt talent te hebben; zonder enige moeite rapt Ali B de teksten van anderen na alsof hij ze zelf geschreven heeft.

Als hij ook echt zijn eigen teksten begint te schrijven slaat dit erg aan bij zijn vrienden, en na zijn eerste echte optreden voor niet minder dan 400 mensen in zijn nieuwe woonplaats Almere is Ali B niet meer te stoppen! Meer optredens volgen en de naam Ali B, een knipoog naar de manier waarop criminelen in het nieuws genoemd worden, verschijnt op steeds meer posters en flyers.

Ali B wordt dan ook al snel een bekende naam binnen de Nederlandse hiphop scene en iedereen heeft het over die "lijpe mocro" die zoveel energie weet over te brengen met zijn drukke optredens. Het is dan ook niet vreemd dat Ali B in 2002 in de finale van de Grote Prijs van Nederland belandt, waardoor zijn naam ook bij het grote publiek bekend wordt.

Als gevolg hiervan krijgt Ali B een platendeal en hij brengt de single "Waar gaat dit heen" uit. Zijn debuutalbum "Ali B vertelt het leven van de straat" wordt een groot succes en Ali start zelfs met een gelijknamige theatervoorstelling, waarin hij het publiek vermaakt met een mix van rap, grappen en verhalen uit de multiculturele straten van Amsterdam.

Zijn grote doorbraak beleeft Ali B echter pas in 2004, als hij maar liefst zes keer optreedt met Marco Borsato in een uitverkochte Rotterdamse Kuip.
Zijn album bestormt de hitlijsten en hij scoort samen met Marco een nummer 1 hit met "Wat zou je doen". Een ware prijzenregen volgt: Ali B wint onder andere een Zilveren Harp, de Popprijs, de Dutch Urban Award, de Megaward, twee Mobo awards en een TMF award. Hij wordt zelfs de eerste rapper ter wereld met een eigen wassen beeld bij Madame Tussauds.

Ook de volgende projecten van Ali B worden een groot succes. Het nummer "Leipe Mocro Flavour" komt op 2 binnen in de top 40 en ook de singles "Ghetto" en "Rampeneren" van zijn tweede album "Petje Af" bereiken de hoogste regionen van de hitlijsten. Ook "Dit gaat fout", "Niks te maken",
"Je weet zelluf", "Eeyeeyo", het prachtige "Me Boy" met Lange Frans en "Groupie Love" met Yes-R, Darryl en Gio worden grote hits.

Ali B is ook erg begaan met anderen en zet zich dan ook volop in voor goede doelen. Zo maakt hij de documentaire "Rap around the world" voor Plan Nederland, die door honderden scholen gebruikt wordt om kinderen te onderwijzen over ontwikkelingslanden. In 2007 maakte Ali de nationale Klimaatles voor School TV, waarmee hij meer dan 1 miljoen kinderen vertelde over klimaatverandering. Ali B is dan ook erg populair bij kinderen en won zelfs een Kidschoice award.

Ook onder volwassenen blijft hij erg populair. Zijn theatervoorstelling "Wie Ali zegt moet B zeggen" is keer op keer uitverkocht, en ook zijn nieuwste theatershow "Ali B geeft antwoord" is nu al een succes te noemen. Ook niet hiphop liefhebbers kennen Ali B, bijvoorbeeld van zijn TV programma
"De flat van Ali B" of van zijn spetterende show met het Holland Symfonia orkest "Ali Baba en de 80 muzikanten".

De laatste jaren is Ali B ook veelvuldig op TV te zien, onder andere als coach bij de populaire talentenjacht "The Voice of Holland".

Ali B is dus de perfecte artiest voor uw evenement: populair bij jong en oud, maatschappelijk verantwoord, muzikaal en vol humor.
Boek Ali B dus vandaag nog bij Artiestenbureau.eu!


Artiestenbureau.eu is een erkend boekingsbureau voor Ali B, waardoor u nooit teveel betaalt en zeker weet dat alles uitstekend geregeld wordt.
Veilig artiesten boeken doet u bij Artiestenbureau.eu!Repertoire Ali B

Een greep uit het repertoire van Ali B:

Ali B - Dit gaat fout  (klik voor videofragment)
Ali B feat Daryll, Soumia en Rio - Eeyeeyo  (klik voor videofragment)
Ali B feat Gio,Yes R en Gio - Groupie Love  (klik voor videofragment)
Ali B - Leipe mocro flavour  (klik voor videofragment)
Ali B feat Yes R en de Partysquad - Rampeneren  (klik voor videofragment)
Ali B feat Marco Borsato - Wat zou je doen  (klik voor videofragment)


Waarom zou u artiesten boeken bij Artiestenbureau.eu?


Ali B boeken

Ali B boeken? Vraag een vrijblijvende offerte aan!


home       veel gestelde vragen       A tot Z index       over ons       contact       offerte aanvragen       voorwaarden       links