home   <<<   overzicht bekende artiesten   <<<  

Damaru boeken

   >>>   vraag een offerte aan!

Damaru

Prijs: € 1.395,00  incl. reiskosten, excl. BUMA en 9% BTW
Duur optreden: 1 x 15 minuten
Bezetting: 1 persoon
Geluid en licht: Niet inbegrepen
Bijzonderheden: Bekend van "Tuintje in mijn hart" met Jan Smit
Bekijk de video van "Tuintje in mijn hart"!

Omschrijving Damaru

Damaru wordt in 1986 in Paramaribo geboren en krijgt de naam Dino Canterburg van zijn ouders. Als tiener is rapper 2Pac zijn grote idool en Dino weet het zeker; ook hij wil rapper worden. Zijn artiestennaam baseert hij op 2Pac's tweede album Amaru, waar Dino de eerste letter van zijn voornaam voor plakt.

Hoewel Damaru als rapper redelijk succesvol is blijft de grote doorbraak uit, totdat iemand Damaru adviseert het eens als zanger te proberen omdat hij zo'n mooie stem heeft. Dat bleek een gouden tip te zijn, want als Damaru in 2006 zijn eerste single Ya Na Mi Engel (Je Bent Mijn Engel) uitbrengt weet heel Suriname wie Damaru is.

Een echte superster wordt Damaru echter pas een jaar later, als hij het nummer Mi Rowsu (Ik Heb Een Tuintje In Mijn Hart) schrijft voor zijn pasgeboren dochtertje Dinoura. Mi Rowsu staat maar liefst negen weken op nummer 1 in Suriname en Damaru kan dan ook niet meer normaal over straat.
Het succes van de single levert hem honderden optredens op in Paramaribo, maar Damaru wil meer...

Damaru's ambitie (hij wilde als kind al president worden) drijft hem in 2009 naar Nederland, waar hij een platencontract tekent bij het bekende label
Top Notch Records. Na samenwerkingen met artiesten als Dio, The Partysquad en De Jeugd van Tegenwoordig brengt Damaru zijn succes single
Mi Rowsu (Surinaams voor Mijn Roos) ook in Nederland uit. Het nummer wordt een bescheiden hit en komt tot nummer 14 in de Nederlandse top 40.

Dit is echter wel voldoende om ook in Nederland te worden opgemerkt. Zo staat Damaru in juni dat jaar op het Haagse popfestival Parkpop en wordt zijn single bovendien gedraaid door 3FM dj Giel Beelen. Wat dan gebeurt had Damaru niet durven dromen; Jan Smit, die bij Giel te gast is, hoort het nummer en vindt het helemaal geweldig! Zo goed zelfs dat hij de single opnieuw wil opnemen, maar dan als duet.

De rest van het verhaal is bekend. De versie van Mi Rowsu (Ik Heb Een Tuintje In Mijn Hart) van Jan Smit en Damaru wordt een daverend succes en staat 20 weken in de Nederlandse top 40, waarvan 3 weken op de eerste positie. Het wordt de grootste hit van 2009 en behaalt zelfs de platina status.

Door de vele optredens die daarop volgden moesten zijn fans nog even wachten op Damaru's debuutalbum, maar in juli 2011 werd hun geduld dan toch eindelijk beloond met het schitterende album Tuintje In Mijn Hart. De gelijknamige superhit die Damaru's grote doorbraak betekende is hier natuurlijk
ook op te vinden, zowel in de hitversie met Jan Smit als in de originele versie.

Damaru heeft grootse plannen en wil uiteindelijk de wereld veroveren, maar voorlopig is hij nog gewoon in Nederland te boeken voor uw feest of evenement.
Wacht dus niet te lang en boek Damaru vandaag nog bij Artiestenbureau.eu!


Artiestenbureau.eu is een erkend boekingsbureau voor Damaru, waardoor u nooit teveel betaalt en zeker weet dat alles uitstekend geregeld wordt.
Veilig artiesten boeken doet u bij Artiestenbureau.eu!Waarom zou u artiesten boeken bij Artiestenbureau.eu?


Damaru boeken

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

home       veel gestelde vragen       A tot Z index       over ons       contact       offerte aanvragen       voorwaarden       links