home   <<<   overzicht bekende artiesten   <<<  

The Voice Of Holland artiesten boeken

   >>>   vraag een offerte aan!

The Voice Of HollandThe Voice Of Holland was in 2010 hét grote succesprogramma van RTL4. Bij deze talentenjacht, die net als het nieuwe programma "The Winner Is"
bedacht is door John de Mol, gaat het eindelijk eens over écht zangtalent. Nou ja, in de eerste ronde dan in ieder geval...


The Voice Of Holland - het programmaThe Voice Of Holland artiesten boeken Hoewel we ons amper voor kunnen stellen dat u nog nooit van The Voice Of Holland heeft gehoord zullen we u kort het concept van het succesvolle tv programma uitleggen. Er keken immers "maar"
3 miljoen mensen naar het 2e seizoen van The Voice Of Holland (tegenover 2,5 miljoen naar het eerste seizoen) dus het zou zomaar mogelijk zijn dat u behoort tot de 12 miljoen mensen die de talentenjacht niet gevolgd hebben.

De basis van The Voice Of Holland is eigenlijk hetzelfde als alle andere talentenjachten: een (wannabe) artiest zingt een liedje voor vier vakkundige juryleden. Tijdens het eerste seizoen van
The Voice of Holland bestond die jury uit Roel van Velzen, Angela Groothuizen, Nick en Simon en Jeroen van de Boom. Tijdens het tweede seizoen heeft Jeroen plaatsgemaakt voor Marco Borsato.

Het originele element van The Voice Of Holland is dat de juryleden de artiest tijdens de eerste auditie niet kunnen zien; zij zitten namelijk in een grote stoel met de rug naar het podium.


De jury kan de artiest dus ook alleen beoordelen op zijn of haar zangkwaliteiten, en niet op uiterlijk, performance of andere dingen die zorgen voor de veelbesproken X factor. Wanneer een jurylid vindt dat een artiest goed genoeg is om door te gaan naar de volgende ronde kan hij of zij op een knop drukken, waarna de stoel omdraait zodat het jurylid de artiest ook daadwerkelijk kan zien. Als meerdere juryleden omdraaien mag de artiest kiezen in
welk team hij of zij wil.

Na deze zogenaamde "blind auditions" volgen een aantal "battles", waarin steeds 2 artiesten uit hetzelfde team tegen elkaar strijden.
Na elke battle valt 1 artiest af. Uiteindelijk gaan er 6 artiesten van ieder team door naar de liveshows van The Voice Of Holland.

Tijdens de liveshows krijgt ook het tv kijkende publiek iets te zeggen, want zij kunnen vanaf nu gaan stemmen op hun favoriete zanger of zangeres.
De 2 artiesten met de minste stemmen moeten nog een keer optreden, waarna hun coach (het jurylid in wiens team de artiest zit) besluit met welke
artiest hij of zij verder wil.

Zo zijn er in de halve finale van The Voice Of Holland nog twee acts per team over. Tijdens deze halve finale krijgt het publiek nog meer invloed, want hun stemmen bepalen voor 50% wie er doorgaat naar de finale. De overige 50% wordt nog steeds bepaald door de coach, die dus het gehele programma zijn of haar favoriet in de race kan houden.

Tijdens de finale bepaalt het publiek uiteindelijk wie de grote winnaar wordt: The Voice Of Holland!


The Voice Of Holland - de artiestenBen Saunders, de winnaar van het eerste seizoen van The Voice Of Holland Het eerste seizoen bleek The Voice Of Holland direct zijn naam eer aan te doen. De finale werd namelijk gewonnen door Ben Saunders, een zanger vol tatoeages (vandaar zijn bijnaam "Tattoo Ben") met een grote zwarte bril en een gouden tand... niet bepaald iemand die je op een poster op de kamer van een tienermeisje zou verwachten dus.

Ondanks (of juist dankzij) zijn opmerkelijke uiterlijk was Ben Saunders echter al direct de grote favoriet van The Voice Of Holland, en hij won in de finale op 21 januari 2011 dan ook glansrijk van zijn medefinalisten Pearl Jozefzoon, Kim de Boer en Leonie Meijer.

Het tweede seizoen verliep een stuk opmerkelijker. Toen de bekende musicalster Charly Luske begon te zingen wisten de juryleden niet hoe snel ze op hun knop moesten drukken, en Charly was dan ook direct de grote favoriet voor dit seizoen van The Voice Of Holland.

Charly Luske koos Nick en Simon als coach en ook zij hadden hem allang als winnaar uitgekozen.

Daarover lieten zij ook geen twijfel bestaan tegenover hun medekandidaat Chris Hordijk. Na zijn optreden in de halve finale zeiden zijn coaches tegen hem
"dit was jouw finale"... Deze niet zo taktische opmerking van de sympathieke Volendamse zangers leidde dan ook tot een luid boe geroep van het publiek
en uiteindelijk bleken ook de mensen thuis er anders over te denken; Chris Hordijk kreeg 2% meer stemmen dan Charly Luske en ging door naar de finale.

Nog opmerkelijker was echter dat de finale niet gewonnen werd door Chris Hordijk, maar door Iris Kroes, de kandidate die iedereen tijdens haar auditie wist te emotioneren door zichzelf te begeleiden op een harp. Dit leverde haar de bijnaam "Het Harpmeisje" op, maar dit harpmeisje wist dus wel mooi de finale van The Voice Of Holland te winnen!


The Voice Of Holland artiesten boekenWilt u Iris Kroes, Chris Hordijk, Charly Luske, Erwin Nyhoff, Paul Turner, Pearl Jozefzoon, Kim de Boer, Leonie Meijer, Jennifer Ewbank of een andere artiest uit The Voice Of Holland boeken? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!


home       veel gestelde vragen       A tot Z index       over ons       contact       offerte aanvragen       voorwaarden       links