home   <<<   terug naar de vorige pagina   <<<  

BUMA

Voor de meeste muzikale acts zoals (bekende) zangers, zangeressen, coverbands, duo's / trio's en dj's is een vergoeding aan auteursrechtenorganisatie BUMA Stemra verschuldigd. Deze organisatie zorgt ervoor dat de rechthebbenden een vergoeding krijgen voor het gebruik van hun muziek.

Die vergoeding bedraagt in de meeste gevallen 7% van het uitkoopgage exclusief BTW voor de betreffende act. De BTW dient berekend te worden over het totaalbedrag inclusief BUMA.

Bij een aantal acts kunnen wij de BUMA afdracht voor u verzorgen zodat u daar verder geen omkijken naar heeft. Bij veel bekende artiesten zijn wij zelfs verplicht de BUMA bijdrage aan u te factureren.

Voor optredens op bruiloften, verjaardagen en andere feesten in de privésfeer hoeft geen BUMA vergoeding betaald te worden.

Tenslotte hebben veel feestlocaties de vergoeding voor BUMA per jaar afgekocht, maar als het gage van de artiest meer dan 1.000,00 exclusief BTW bedraagt dient u desondanks toch een aparte vergoeding voor het betreffende optreden te betalen.


Keer terug naar de artiest die u zojuist bekeekhome       veel gestelde vragen       A tot Z index       over ons       contact       offerte aanvragen       voorwaarden       links