home   <<<   terug naar de vorige pagina   <<<  

Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Staat uw vraag hier niet bij of wilt u advies bij het kiezen van het juiste entertainment voor uw feest of evenement?
Neem gerust contact met ons op per e-mail of telefoon op (040) 848 80 69, wij staan u graag te woord!


Hoe verloopt de procedure bij het boeken van artiesten?


Op deze website vind u vele artiesten. Als u al weet welke artiest u wilt boeken kunt u deze intypen in onze zoekmachine links bovenaan.
U kunt echter ook op de homepage of in het navigatiemenu rechts bovenaan een rubriek kiezen om alle artiesten in de betreffende rubriek te bekijken.

Door in het rubrieksoverzicht op de naam of foto van de artiest te drukken komt u op de detailpagina van deze artiest.
Hier vindt u meer informatie over de artiest, zoals een uitgebreide omschrijving, extra foto's, videofragmenten, een greep uit het repertoire enzovoorts.

Wanneer u de perfecte artiest(en) voor uw feest of evenement gevonden heeft klikt u op link "ik wil een offerte ontvangen" of de grote pijl met de tekst
"vraag direct een vrijblijvende offerte aan".

U komt vervolgens bij ons offerteformulier. Vul dit formulier a.u.b. zo volledig mogelijk in en klik op de verzendbutton onderaan het formulier.
U kunt uiteraard ook per e-mail contact met ons opnemen via info@artiestenbureau.eu, of telefonisch op (040) 848 80 69.

Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact op met de artiest of zijn/haar management om te informeren naar de beschikbaarheid en de exacte kosten. Indien de artiest beschikbaar is plaatsen wij deze direct voor u in optie (zie hieronder) en sturen wij u een vrijblijvende offerte. Wij streven ernaar u op werkdagen binnen 24 uur een offerte te sturen maar u zult begrijpen dat wij afhankelijk zijn van de reactiesnelheid van de betreffende artiest of manager.

Wanneer u uw optie wilt omzetten in een definitieve boeking (en dus akkoord gaat met onze offerte) kunt u dit per e-mail of telefonisch aan ons laten weten. Wij zullen u vervolgens per e-mail een contract sturen en de artiest voorlopig vastleggen. Pas wanneer wij het ondertekende contract van u retour ontvangen hebben kunnen wij de artiest definief vastleggen.

De factuur ontvangt u in de meeste gevallen 30 dagen voor het optreden, en deze dient uiterlijk 10 dagen voor het optreden per bank voldaan te zijn.
Bij bekende artiesten kan het voorkomen dat de factuur eerder voldaan dient te worden en/of er een aanbetaling bij boeking wordt gevraagd.Wat is een optie?


Als u een offerte aanvraagt plaatsen wij de artiest (indien beschikbaar) direct voor u in optie. Dat betekent dat uw feestdatum voor een korte periode geblokkeerd wordt in de agenda van de betreffende artiest, zodat u rustig even kunt nadenken of overleggen zonder het risico te lopen dat iemand
anders de artiest boekt op deze datum.

Een optie wordt meestal geplaatst voor een periode van 14 dagen, maar bij een populaire artiest kan dit ook korter zijn.

Het kan voorkomen dat de artiest een andere aanvraag krijgt voor de betreffende datum en sneller uitsluitsel wil.
In dat geval nemen we altijd even contact met u op zodat u de eerste kans heeft de artiest vast te leggen.

Het plaatsen van een optie is gratis en geheel vrijblijvend. In de meeste gevallen kunt u een optie plaatsen tot uiterlijk 30 dagen voor het optreden.Bij bekende artiesten zie ik dat de prijzen exclusief BUMA zijn. Wat houdt dit in?


Buma (beter bekend als Buma/Stemra) is de auteursrechtenorganisatie die de belangen van artiesten behartigt.
Naast het uitkoopgage van de artiest bent u in de meeste gevallen ook verplicht een vergoeding aan Buma af te dragen.
Die vergoeding zal samen met het uitkoopgage gefactureerd worden. In dit document leest u meer over de berekening van de vergoeding.

Overigens is deze vergoeding aan Buma ook verplicht bij alle andere muzikale acts, zoals djs en drive-in-shows, coverbands enzovoorts.
In deze gevallen dient u dit echter zelf te regelen via Bumastemra.nl.Ik wil een artiest boeken maar deze staat niet op jullie site. Wat nu?


Artiestenbureau.eu is een erkend boekingsbureau voor vrijwel alle bekende artiesten. Dat wil zeggen dat wij alle bekende artiesten voor u kunnen boeken tegen dezelfde prijs als wanneer u rechtstreeks bij de betreffende artiest of zijn/haar manager zou boeken.

Neem dus gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte wanneer u een artiest wilt boeken die (nog) niet op deze site vermeld is.Wat is een rider?


Een rider is een document waarin de wensen en eisen van een artiest zijn vastgelegd. Vooral bekende artiesten hebben vaak een aantal wensen,
zoals een eigen kleedkamer, een bepaald aantal flessen drinken, een eenvoudige maaltijd enzovoorts.

Naast dit soort riders kan er ook een technische rider zijn bij artiesten waarbij geen geluid is inbegrepen. In technische riders staat bijvoorbeeld welke microfoons en hoeveel monitoren gewenst zijn.

In een artiest een rider heeft wordt deze altijd meegestuurd met het contract en vormt net als onze algemene voorwaarden onderdeel van de overeenkomst.Klik hier om terug te keren de pagina die u zojuist bekeek


home       veel gestelde vragen       A tot Z index       over ons       contact       offerte aanvragen       voorwaarden       links